Панагюрският районен съд отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча Стойно Чачов, съобщи bTV .

Прокуратурата настояваше това да се случи, за да не влияе върху показанията на подчинените си. Срещу стрелчанския кмет е повдигнато обвинение за оказване на принуда върху служители.

Разследването е за 19 служители на Община Стрелча, на които е наредено да си напишат предварително молбите за напускане. До момента по делото са разпитани 40 свидетели.

Припомняме, че по-рано днес на влизане в съдебната зала Чачов заяви, че съвестта му е чиста и това е "мръсен номер", с който се цели да го откажат от надпреварата за местните избори.

Кметът на Стрелча е категоричен, че съвестта му е чиста

Кметът на Стрелча е категоричен, че съвестта му е чиста

По думите му това е "мръсен номер", за да го откажат от местните избори

Припомняме, на 12 март "Икономическа полиция" влезе в общината в Стрелча по сигнал на служители.

Ден по-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че за деянието си Чачов може да получи до 6 години затвор.

На пресконференция кметът категорично отрече да е оказвал психологически натиск върху служителите си. Той коментира, че полицейската акция срещу него била "бразилска сапунка".

От своя страна Румен Петков - лидерът на АБВ, чийто член е Чачов, поиска оставката на директора на областната полиция заради "недопустимото" нахлуване на служителите на реда в общината.

На съдебното заседание на 20 март Чачов не се яви на разпит в съда поради служебен ангажимент.

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на Стрелча

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на Стрелча

Имало данни, че може да възпрепятства разследването