Свлачище затвори пътя до Рилския манастир, предаде Нова телевизия. Това се случва за пореден път - проблемът е от миналата година, когато манастирът отново се оказа отцепен. Тогава се очакваше времето да стане по-сухо, за да се започне работа по срутената скална маса.

Боян Илиев от областното пътно управление в Кюстендил посочи, че през това време е бил изготвен проект на базата на хидроложки и геоложки проучвания, който е получил одобрението на Агенция "Пътна инфраструктура".

Поредни свлачища по пътя за Рилския манастир
Обновена

Поредни свлачища по пътя за Рилския манастир

Движението в района е само в едната лента

На този етап са осигурени необходимите финансовите ресурси и ще започне в най-скоро време укрепването на тези откоси, в които се наблюдават тези срутвания на скални маси, увери експертът.

Той обясни, че проектът се е забавил, защото се е изчаквало разрешение за премахване на определени дървесни видове. В 50-метровия участък са били оставени скални късове, изпълняващи задържаща функция, за да няма още срутвания. Илиев увери, че работата по засегнатия участък от 250 метра ще започне до месец и ще бъде приключен в рамките на 3 месеца.