Тежък пътен инцидент възникна по пътя Шумен - Силистра, в района на село Венец.

По първоначална информация в произшествието са загинали трима души. Други четирима са ранени.
Ранените са двама мъже, една жена и едно дете. Те са били транспортирани в болница. За сега няма повече информация за състоянието им.

Към момента е установено, че пътнотранспортното произшествие е станало към 15.30 часа. В инцидента са участвали две леки коли. Те са се ударили на пътя между селата Страхилица и Дренци, община Венец, област Шумен.

На мястото на катастрофата е пристигнали екипи на "Пътна полиция" и "Спешна помощ".

Движението по пътя е преустановено. Организиран е обходен маршрут през селата Капитан Петко и Хитрино. Патрули регулират и насочват трафика в района.

От АПИ съобщиха, че движението по път I-7 Шумен - Дулово, в участъка Сливак - Страхилица, e ограничено. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут по общински път Хитрино - Капитан Петко - Дренци.

Припомняме, изминалите няколко дни бяха белязани от черна статистика на няколко катастрофи. 
Само на пътя край Ловеч станаха три тежки пътни инцидента със загинали в рамките на два дни. На 18 ноември, около 19 часа близо до село Български извор, при удар жена загива в автомобила, в който пътува. Останалите пътници са ранени. 

На 17 и 18 ноември, петък и събота, по пътя София - Варна, в района на село Микре, възникнаха две тежки пътнотранспортни произшествия. При катастрофата в петък загинаха 9 души, а 20 бяха ранени. При инцидента от събота загина едно дете, а други 6 души пострадаха сериозно.

Вчера в София загина мъж, а жена пострада тежко при катастрофа на Симеоновско шосе. 

Тази сутрин пък 16-годишно момче почина, блъснато от автомобил на пешеходна пътека в Созопол. Часове по-късно жена бе блъсната отново на пешеходна пътека в Кюстендил.