Състоянието двамата работници, пострадали при инцидента вчера на строителен обект в на „Цариградско шосе" 129 е стабилизирано по отношение на виталните функции, съобщиха от болница "Света Анна", където бяха приети по спешност пострадалите.

По-тежко пострадалият 49-годишен мъж е опериран от екип от хирург, травматолог и уролог. При него освен тежка фрактура на тазовите кости има множество увреждания на вътрешни органи в областта таза и фрактура на сакрума, с много тежка дислокация на фрагментите.

По-младият 41 годишен мъж е опериран от екип травматолози.

Макар и да няма опасност за живота им, и при двамата опасността от усложнения не е преминала, посочват лекарите, които продължават да следят състоянието им.

Припомняме, строителна платформа се срути върху двама души вчера по обяд в София. За да бъдат спасени, пожарникарите са рязали разрушената част от платформата - предполага се, че строежът е бил за многоетажен паркинг.

Главна инспекция по труда започна проверка по случая, а районът около строителната конструкция е отцепен. Платформата е била метална и се е намирала на 5-тия етаж.

Човек от района разказа пред news.bg, че и друг път на този обект е имало инциденти, които обаче не са завършвали с пострадали, затова и не са ставали известни.