Временно е ограничено движението при 79 км на АМ "Тракия" по посока към София заради катастрофирал ТИР, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Обходният маршрут е: път III-803 - пътен възел Калугерово - Лесичово - Церово - път III-8402 - пътен възел Церово.

Катаджии са отишли на катастрофата на АМ "Тракия" на територията на Пазарджишка област, за която е сигнализирано около 14.00 часа. По първоначални данни, водачът на товарен автомобил, движещ се в посока към Пловдив, е загубил управлението и е преминал през разделителната мантинела в платното по посока за София при 79 км на магистралата. Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети. Движението по посока за София е пренасочено през пътен възел Калугерово - Пазарджик- Септември - АМ "Тракия". Регулировчици са на място и оказват съдействие на пътуващите.

Двама ранени без опасност за живота има при друга катастрофа - по пътя към Кулата. Сигналът за инцидента на пътя Благоевград-Кулата е получен към 14:00 часа в МВР.

Обход за леките автомобили е организиран и на път Е 79 по посока към Кулата, на около 2-3 км след Благоевград, тежкотоварните изчакват на място. Двата пътни инцидента са причина за въведени временни ограничения по автомагистрала "Тракия" и по главен път Е 79.

По първоначалната информация, втората катастрофа е между четири леки автомобила. Пътният участък, около 2-3 км след Благоевград, е затворен за движение до приключване на огледа и освобождаване на платната. Създадена е организация и пътни полицаи пренасочват пътуващите по обходен маршрут: от пътен възел до кв. "Струмско" по общински път до село Долно Церово. Тежкотоварните автомобили изчакват на място.