123 килограма канабис са открили митничари в камион, натоварен с месо. Случката е от 19 май при проведена операция на ГКПП Видин - Дунав мост 2.

Тирът е бил проверен на влизане в България от Румъния. Камионът е управляват от турски гражданин.

Канабисът е бил скрит между палетите със стока - месо, в зеблени чанти и черни сакове, съдържащи вакуумирани полиетиленови пакети със зеленикаво-кафява тревиста маса. Извършеният полеви наркотест е реагирал положително на канабис.

Водачът на превозното средство - турският гражданин Я.К., е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние. За пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева, припомнят от Митниците. Разследването на митнически дознател от ТД Митница Русе продължава под надзора на прокуратурата.

Снимка 619307

Източник: Агенция "Митници"

Днес пък от Митниците съобщават, че са заловили и още 92 кг канабис на следващия ден, 20 май.

В района на ГКПП Кулата митническите служители са спрели за проверка влизаща в страната товарна композиция с българска регистрация, състояща се от влекач с прикачено хладилно полуремарке.В специално изграден тайник-двойно дъно на хладилното полуремарке, са били открити 154 пакета марихуана с общо тегло 91,800 кг.

В качеството на обвиняеми по делото са привлечени водачът на товарния автомобил Х.С. (на 30 години) и пътуващият с него Д.Д. (на 39 години).