Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че всички станции от третия лъч на метрото се изграждат по график. Следващата седмица започват и същинските дейности по новите четири станции, за които бе одобрена апликкационната форма на ЕК.

Инспектираха третия лъч на метрото

Инспектираха третия лъч на метрото

Премиерът благодари на ЕК

"Това финансиране, което се отпуска допълнително за софийското метро, означава доверие в изпълнението на този проект, който бе наречен от ЕК "проект за пример". Очаква се втората половина на 2019 г. да имаме нови 12 км. метро, 12 метростанции и софийското метро да обслужва почти половин милион души дневно. Това е не само най-големият транспортен, но и най-големият екологичен проект, който се изпълнява в София. До момента спестените вредни емисии във въздуха благодарение на метрото са около 70 хиляди тона. С довършването на новите линии ще се спестяват още 11 хиляди тона, годишно", информира Фандъкова и добави, че е поискала и да изграждането на етажен буферен паркинг при "Горна Баня", за да може повече хора да оставят автомобилите си и да ползват най-екологичният вид транспорт.

Още 86,6 млн. евро от фондове за линия 3 на столичното метрото

Още 86,6 млн. евро от фондове за линия 3 на столичното метрото

Средствата ще бъдат използвани за изграждане на четири нови станции на метрото по отсечка с дължина 4 км

Фандъкова припомни, че средствата за строителството на метрото са 380 млн. евро и 112 млн. евро - съфинансиране от нашата страна. Фандъкова увери, че вече се произвеждат 12 метровлака за нуждите на третия лъч.

Фандъкова обеща 50 нови детски площадки тази година

Фандъкова обеща 50 нови детски площадки тази година

Ремонтират инфраструктурата на столицата с 10 мащабни проекта

Припомняме, в началото на месеца кметът на София Йорданка Фандъквоа обясни какви ремотни дейности ще има в столицата във връзка с изгражданието на третия лъч на метрото в столицата и призова гражданите за толерантност. Ще се изграждят 4 нови метростанции - от квартал "Овча купел" до улица "Околовръстен път".