Три автомобила са изгорели след палеж в подземен паркинг в централната част на Враца в ранните часове в неделя. Възникналият пожар е създаде опасност за обитателите на жилищен блок, съобщи Нова телевизия.

Извършителят счупил прозореца на паркинга, хвърлил запалителна течност и я подпалил. Пламнал целият паркинг. Заради гъстия дим и потенциалната опасност за живота на хората от прилежащата нова кооперация, която е газифицирана, се наложило те да бъдат изведени. Живеещите там чули взривове около 2.15 ч. през нощта. За минути димът е стигнал до 6-ия етаж.

Разследват палеж на автомобил в Перник

Разследват палеж на автомобил в Перник

Колата е с врачанска регистрация

От полицията съобщават и за два пожара, горели в област Враца вчера. Единият е обхванал два имота в град Мизия. Сигнал за случая е подаден в 14.20 ч. на 8 октомври 2023 г. Изгорели са покривните конструкции на две къщи и прилежащите им селскостопански постройки. Собствениците за момента не са установени.

Пожарът е потушен от огнеборци от Оряхово и Козлодуй. Той е тръгнал от горящо нерегламентирано сметище.

В 17.00 часа в неделя е загасен и пожар във вълната зона на Бяла Слатина. Изгорели са сухи треви, дървета, лози и необитаеми вили с неустановена собственост.

Пожар гори на 3 км от Хасково

Пожар гори на 3 км от Хасково

Огънят е обхванал площ от около 1000 декара