Трима работници са пострадали при взрив във фармацевтична компания в Казанлък. Сигнал за инцидента е получен минути след полунощ, съобщи БТА.

На място е изпратен противопожарен екип, който е констатирал, че е възникнала експлозия в барабан за метанол. Пожар не е възникнал, информират от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора.

От прокуратурата по-късно уточниха, че в завода за производство на лекарства при работа с реактор за разреждане, се е получило запалване и физическо възпламеняване на продукт. Възпламеняването се е ограничило само на едно работно място.

Единият от работниците е получил 20% изгаряния. Той е откаран в клиниката по изгаряния в Пловдив. Други две жени са получили леки изгаряния по ръцете и главата. Те са прегледани от лекар и освободени.

Няма нанесени материални щети. Образувано е досъдебно производство за причинена средна телесна повреда при трудова злополука - чл.134, ал.1 от Наказателния кодекс.

Незабавно са започнали действия по разследването, иззети за документи, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието и е извършен оглед. Срокът за разследване по досъдебното производство е двумесечен.

От Инспекцията на труда увериха, че ще бъде извършена проверка.