Трима от пострадалите при ужасния инцидент с тир в Лом са с опасност за живота. Те са настанени в реанимация, обясниха пред Нова телевизия от болницата.

От лечебното заведение информират още, че състоянието на всички пострадали е стабилно.

Припомняме, че около 18.30 часа снощи тирът се вряза в къща в квартал „Младеново”. 33-годишен мъж загина, а други осем бяха ранени. Хората празнували след сватба, която се е състояла преди няколко дни. Семейството се било събрало в двора на къщата, когато върху тях изведнъж връхлетял тирът.

ТИР се вряза в къща в Лом, 1 човек загина
Обновена

ТИР се вряза в къща в Лом, 1 човек загина

9 души са ранени...

Какво е довело до страшния инцидент все още не е ясно,  но според очевидци причината е несъобразена скорост. Свидетел твърди, че тирът е влязъл в завоя с поне 70 км/час.

Като се врязал в къщата, тирът помел всичко пред себе си. 7 пострадали веднага са откарани в болницата. Час и половина по-късно е изваден и шофьорът на тежкотоварното возило. Той също е пострадал и е откаран в лечебно заведение. Мъжът е 60-годишен. Той е в шок, но е стабилизиран.

Местните жители в Лом са категорични, че трябва да бъде намерено решение и тировете да не минават през града. Те се заканват, че ще организират протести.

От своя страна кметицата на Лом Пенка Пенкова коментира, че снощният инцидент е можел да се случи във всяка къща и всеки ден. Тя настоява да бъде довършен новият обход на Лом, защото настоящата ситуация с тировете не може да се търпи повече. Пенкова ще поиска среща с премиера Бойко Борисов и регионалния министър Лиляна Павлова, пред които ще постави проблема и ще настоява за намиране на решение.

Пенкова подчерта, че община Лом досега е търпяла достатъчно, но приближава зимният сезон и тя не може да се справя повече сама.