Задържаха трима за притежание и разпространение нанаркотици във Варна. Това съобщи Окръжната прокуратура.

При специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е претърсен домът на 31-годишен мъж и 26-годишна жена, от който са иззети различни количества марихуана и кристално вещество. При пристигането на полицейските служители мъжът е опитал да изхвърли част от наркотиците през терасата на жилището.

В хода на разследването е задържан и още един 34-годишен мъж. Неговият дом също е претърсен и са иззети марихуана и количество синтетична дрога. Той е известен на органите на реда и е осъждан за престъпления, свързани с наркотични вещества, включително и за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на забранени субстанции.

На 31-годишният мъж му е повдигнато обвинение , че е извършил престъпление при условията на опасен рецидив, а жената - в изпитателния срок на предходно осъждане за същото престъпление, а освен това и разпространила забранена субстанция на трето лице.

И тримата извършители са задържани за срок до 72 часа, като наблюдаващият случая прокурор ще настоява тримата да бъдат задържани под стража, като предстои в съда да бъдат внесени исканията за това.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.

Повдигнаха обвинение на мъж, прекарал кокаин за 1,5 млн. лв. през границата

Повдигнаха обвинение на мъж, прекарал кокаин за 1,5 млн. лв. през границата

Дрогата била задържана на ГКПП "Калотина"