Трима души са се нахвърлили на бой на 22-годишен мъж в присъствието на полицейски служител в село Смирненски, който се е опитал да ги разтърве, съобщи ОДМВР-Русе.

Сбиването е станало на 5 юни около 12:20 часа, когато младши полицейски инспектор от РУ - Ветово, отговарящ за района на с. Смирненски, е реагирал на обаждане по телефона за скандал между двама мъже пред магазин в селото.

Полицаят е отишъл на място и установил един от участниците в конфликта - 22-годишен мъж, жител на селото. Докато разговарял с него, пристигнали два автомобила, от които слезли трима мъже и се нахвърлили върху младия мъж, в присъствието на полицейския служител.

Младши инспекторът е дал разпореждания да се прекратят действията, нарушаващи обществения ред, но тримата нападатели не се подчинили, дори станали по-агресивни. По време на конфликта единият от тях извадил нож и тръгнал към 22-годишния. Полицаят опитал да го обезвреди, на което той оказал яростна съпротива.

Все пак униформеният е успял да удържи тримата побойници до идването на други полицаи. Той не е бил намушкан, но е получил други наранявания при опита си да прекрати боя.

В крайна сметка тримата мъже са задържани и отведени в районното управление. Те са жители на с. Тетово на възраст 26, 23 и 19 г. Започнато е изясняване на случая, като е образувано досъдебно производство, с оглед за престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Мъж е с опасност за живота след масов бой в Ботевградско

Мъж е с опасност за живота след масов бой в Ботевградско

Той е с фрактура на черепа след нанесен удар в кирка