Труп на бездомен мъж е намерен в изоставена общинска сграда в столичния квартал "Иван Вазов" днес, 29 декември.

За това News.bg научи от жителка в района, която сигнализира, че постройката не се поддържа и от години в нея живеят бездомни и криминално проявени хора.

Случаят коментира във фейсбук кметът на район "Триадица" Димитър Божилов, като посочи, че е депозирал доклад за прехвърлянето на сградата от общината към района, което да улесни нейното събаряне. Съответният доклад трябваше да се разгледа от Столичния общински съвет (СОС) в средата на месец декември, но точката не бе включена в дневния ред, заяви Божилов. Той допълни, че въпреки настояванията му, СОС не са разгледали доклада, както не са предоставили и причините за това.

Кметът на Триадица изрази надежда точката да бъде обсъдена на следващата сесия. Неговото намерение е на мястото на сградата да бъде направен парк и пространство за отдих в кв. "Иван Вазов".

По думите на Димитър Божилов, той се е познавал с починалия бездомен мъж, тъй като го е гонил от сградата с полиция, опитвайки се да избегне случилото се днес. Според кмета причина за смъртта на мъжа е комбинацията от алкохол и студеното време.

Жителите на кв. "Иван Вазов" се притесняват от средата и условията на криминални престъпления, както и за собствената си сигурност около изоставената постройка.

Припомняме, че преди малко повече от месец в квартала имаше и друго престъпление. В изоставена сграда бе открита мъртва 61-годишна жена. В процеса на разследването бе установено, че смъртта на жената е причинена от удари с твърд предмет при грабеж на сумата от 30 лева.