Ценко Чоков пак тормози Галиче. За това се оплака Веселин Тушинов, който беше кандидат за кмет на червените в селото. Самият той бил жертва на палежи и тормоз от страна на хората на Чоков. Това е опит да се унищожи моето семейство, заяви Тушинов, който вече смята, че полиция и държава няма: Там няма закони, няма държава.

Чоков и групата му дерибействали в Галиче, по мнението му. Страхът е повсеместен, ситуацията излиза извън контрол, обясни още Веселин Тушинов. Както са тръгнали нещата, няма да останат свидетели срещу Чоков и групата му, които тормозели свидетели по делото срещу бившия кмет. Докога ще продължават нещата, пита още той.

Цветанов уверява, че моделът Ценко Чоков няма да се повтори

Цветанов уверява, че моделът Ценко Чоков няма да се повтори

Призовава всички партии да обединят усилията си, за да решат проблемите на хората

Кирил Добрев призова незабавна проверка и шефът на полицията във Враца да бъде отстранен. Червените искат да се възстанови редът и спокойствието в селото. Ако няма промяна, левите ще искат оставката на силовия министър. Безчинствата продължават, недоволен е Добрев.

Припомняме, срещу Ценко Чоков бяха повдигнати обвинения за ръководене на престъпна група за лихварство, за отвличане, побой и за палеж на автомобил.

Въпреки че беше оправдан по първото обвинение, той беше признат за виновен за другите две деяния. Поради това през май тази година Чоков беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор за деянията си.

Чоков със запориран столичен имот за 500 хил. и коли за 320 хил.

Чоков със запориран столичен имот за 500 хил. и коли за 320 хил.

Общата стойност на запорираното имущество е 3.2 млн. лева

Няколко месеца по-късно обаче той беше пуснат под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. Тогава от Спецапелативният съд увериха, че Чоков ще остане в София, за да няма възможност да извърши ново престъпление в Галиче.

През октомври тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество съдът запорира имуществото на бившия кмет, което възлиза на над 3.2 милиона лева.