Цистерна е разляла над 8 тона масло по ул. "Първа Българска армия", ул. "Резбарска", Сточна гара и бул. "Данаил Николаев" до надлеза на "Подуяне" в София. По тези улици движението е затруднено. Това съобщи в профила си във "Фейсбук" столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От Столична община обявиха, че проблемът към този момент е овладян.

Цяла нощ е работило аварийното звено на пожарната и са се справили с разлятото масло. Към момента движението вече е възстановено, като първоначално беше пуснато само за градския транспорт, след като района беше отцепен за почистване. 

Фандъкова даде подробности за инцидента пред БНР: "След като получихме сигнала за инцидента веднага организирахме затваряне на улиците, по които беше разлято маслото. Имаше няколко леки ПТП-та, преди това и започна обработката. Над 50 човека с нашето аварийно звено с директор Краси Димитров, колегите от Столичната пожарна, три екипа на пожарната работиха и успяха рано тази сутрин да освободят за движение ул. "Резбарска" и кръстовището на Сточна гара. Остава затворено само дясното платно посока "Подуяне" по ул. "Ген. Данаил Николаев" и очаквам до половин час да бъде пуснато движението по две ленти и на това платно. В момента работят екипи на почистващите фирми, за да може да обезопасят движението."

Фандъкова призова водачите да шофират с повишено внимание.

"Трябва да знаят шофьорите да карат внимателно, тъй като пясъка, с който обезопасявахме през цялата нощ остава на място, за да може да свърши работа. Той ще бъде събран в рамките на деня, а през нощта ще затворим улиците, за да измием, така че през целия ден движението ще бъде пуснато, но трябва да карат внимателно", настоя кметицата.