Цистерната, която катастрофира вчера на пътя Провадия - Айтос, е изгоряла до неузнаваемост.

Припомняме, вчера, 17 юли, около 17 часа, цистерна се удари в микробус на пътя Провадия - Айтос, до разклона за село Комарево. Вследствие на удара цистерната се запали и изгора, затваряйки пътя в района.

Цистерна се обърна и се запали при катастрофа по пътя Провадия - Айтос

Цистерна се обърна и се запали при катастрофа по пътя Провадия - Айтос

Пожарът е погасен

Установено е, че цистерната е превозвала керосин. Шофьорът на товарния автомобил е загубил контрол върху управлението на превозното средство и ударил с полуремаркето на цистерната насрещно движещ се микробус. Вследствие на удара цистерната излиза извън платното за движение, запалва се и изгаря напълно.

Водачът на товарния автомобил е загинал. Неговата самоличност все още е в процес на установяване. Заради тежките поражения от пламъците неустановени са също марката, модела и регистрационния номер на цистерната.

Камион, возещ 26 тона олио, се запали в движение

Камион, возещ 26 тона олио, се запали в движение

Пожарът унищожил цялата каросерия на камиона

Вследствие на произшествието са пострадали и 38-годишния водач и 55-годишния му пътник, които се предвижвали в микробуса. Те са с различни контузии по тялото. На двамата е оказана медицинска помощ в болница "Св. Анна" във Варна и са освободени за домашно лечение. Няма опасност за живота им.

По случая е образувано досъдебно производство.