УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" получи дарения от различни организации и хора, които желаят да помогнат или да изкажат своята благодарност, съобщават от пресцентъра на болницата.

Сред даренията са предпазни шлемове, събрани от Съюза на зъболекарите и доброволци, лекарства и други немедицински консумативи от Веселин Марешки, средства за подпомагане изграждането на ново реанимационно звено, което да обслужва пациенти с коронавирус, от "Теленор", кетъринг за карантинираните медици от "Гранд Хотел София".

Освен това в "Пирогов" са получили и цветя за благодарност към медиците, грижещи се за болните от коронавирус, от Владимир Каролев, както и термометри за дистанционно отчитане и бактерицидни лампи от Столичната лекарска колегия на БЛС.

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов заяви, че екипът на болницата е изключително признателен на всички дарители за бързата им реакция и желание да помогнат. Той изтъкна, че трудният момент ни обединява като общество, а това е показателно какви хора сме българите.