От края на юли шуменското село Лозево е на воден режим, предаде БНР.

Населеното място се захранва от 3 водоизточника, които са почти пресъхнали. Селото е разделено на 3 части и те получават вода през 24 часа. Кмета Милко Цанев каза, че от ВиК - Шумен са идвали в Лозево на оглед заради два запушени участъка от водоснабдителната система. По думите му, вече втора седмица работата, която са обещали да започнат, не е стартирала.

12 села в Пловдивско останаха без вода

12 села в Пловдивско останаха без вода

От ВиК не посочват краен срок за пускане на водата

"Писал съм до кмета на общината, че понастоящем населеното място се водоснабдява от плитки водоизточници - каптаж "Чатал бунар", каптаж "Силоза" и дренаж "Бялата вода", дебитите на които силно се влияят от падналите валежи, трайното засушаване и годишните сезони. Възможността за осигуряване на допълнителни водни количества е включване на нов водоизточник към водоснабдителната мрежа на с. Лозево и на една чешма извън селото", посочи той.

Няколко столични района отново без вода

Няколко столични района отново без вода

Център, "Илинден" и "Разсадника" ще бъдат с прекъснато водоподаване

Управникът на с. Лозево очаква бригадата от ВиК да отстрани проблема в най-скоро време. Другият вариант според Милко Цанев е да бъде включен допълнителен водоизточник, който да увеличи дебита на подавана вода към селото с още литър в секунда.

Половината населени места в Бобов дол са без вода

Половината населени места в Бобов дол са без вода

Причината е старата ВиК мрежа, коментира кметицата