Ученици помагат на свои връстници, останали без майка, пише "Родопи". Клуб „Подай ръка" в кърджалийското училище „Св. Св. Кирил и Методий" започна поредната си благотворителна инициатива. Акцията е в помощ на третокласника Куман и сестричката му Фани, която е във втори клас. Децата са загубили майка си малко преди Нова година.

Те имат още трима братя и сестри. От училището искат да помогнат на сирачетата да преживеят зимата и затова събират дрехи и вещи от първа необходимост.

Предстои откриване на банкова сметка за подпомагане на Куман и Фани. „Двамата са включени вече в схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко" за учебната 2015 – 2016 г. Получават безплатни закуски и безплатен обяд в училищния стол", съобщиха от ръководството на училището.

Последната Коледната дарителска акция в училището обединява ученици, родители и учители и са набрани 1482,76 лв. 

От тях за подпомагане лечението на Мария Георгиева и Георги Николов са предоставени 500 лв., още 250 лева са заделени за лечение на ресурсния учител в училището.

730 лева са предоставени за благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа", организирана под патронажа на областния управител.