В граничния град Брегово днес бе учредена първата във Видинска област Детска полицейска академия, съобщиха от пресслужбата на областната дирекция на полицията, цитирана от БТА.

Инициативата е част от дейностите на РПУ-Видин по прилагането на модела "Полицията в близост до обществото".

Детската полицейска академия бе учредена в средното училище "Св. Св. Кирил и Методий". Създаден бе полицейски детски отряд, който се нарече "Х". Девизът на отряда е "Един за всички, всички за един".

В продължение на един месец малките курсанти ще бъдат обучавани от полицейски служители от участъка в Брегово и РПУ-Видин. Целта е децата да знаят, че полицаят е техен приятел, че да работиш в екип е отговорност и удоволствие, и че силата на сърцето е по-важна от силата на юмрука.

Децата, участници в отряда, са изработили и проект за детска полицейска значка. Значките ще им бъдат връчени на 11 май, когато ще положат клетва и ще получат дипломи за завършен първи модул на обучение в Детската полицейска академия.

Служителите на полицията показаха днес пред учениците своите умения и знания при управление на автомобили и залавяне на нарушители.