Ограничават за два часа движението в участък от път I-8 за рокерско шоу в района на Харманли, съобщиха от АПИ.

Тази събота от 11.30 ч. до 13.30 ч. ще бъде ограничено движението по път I-8 Харманли - Любимец в района на град Харманли. Временната организация е по повод провеждането на рокерско шоу, което е включено в Програмата за културни и спортни прояви на община Харманли.

По време на ограничението в двете посоки движението ще се пренасочва при кръстовището на път I-8 Харманли - Любимец и път II-76 Харманли - Българин, до АМ "Марица" продължавайки по АМ "Марица" до 89-ти километър, където при пътен възел "Любимец" отново се включва по път I-8 Харманли - Любимец.

Шофьорите да карат внимателно, спазвайки пътната сигнализация, препоръчват от Пътната агенция.

Временно се ограничава движението по АМ "Тракия", при км 256, в посока Бургас, поради ПТП. Обходният маршрут е от пътен възел "Нова Загора" - Нова Загора - Сливен - пътен възел Хаджи Димитрово.

Движението по АМ "Тракия", от км 198 до км 201, в посока Бургас, се извършва само в изпреварващата лента. Причината са ремонтни дейности, обясниха от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.