Кметът на столичния район "Овча купел" Ангел Стефанов отрича твърдението на кмета на София Йорданка Фандъкова, че е искал проектът за рехабилитация на улица "Народно хоро" в квартала да бъде спиран.

Припомняме, при представянето на актуализирания бюджет на столицата вчера Фандъкова заяви, че изцяло се спира само рехабилитацията на въпросната улица по искане от районния кмет за препроектиране.

С оглед на затруднената ситуация се съгласих да се извърши поетапно, но държах да започне възможно най-скоро, опровергава я обаче Стефанов. "Защо лъжете, г-жо Фандъкова?", недоумява той.

София свива бюджета с над 23 млн. лева заради кризата

София свива бюджета с над 23 млн. лева заради кризата

Ограничават инвестициите за ремонти на пътища и паркове

По негови думи ремонтът на ул."Народно хоро" е дългоочакван за квартала и отлаган многократно във времето. Той посочва, че решението на Фандъкова предизвиква напрежение в района и отправя към нея покана да обясни лично на гражданите причините, поради които рехабилитацията на улицата отпада от капиталовата програма на Столичната община.

Стефанов напомня и че над пет години гражданите водят битка и за банята в квартал "Горна баня", като едва тази година СОС е гласувал да започне ремонтът ѝ. При актуализацията на бюджета обаче е било решено и този ремонт да бъде отложен.

Районният кмет изразява готовност да подкрепи всяка законна форма на протест на хората в район "Овча купел" срещу спирането на рехабилитацията на ул."Народно хоро" и ремонта на банята в "Горна баня".