Днес в 09.30 часа на новото стрелбище в Плевен започна 13-я турнир по стрелба с пистолет „Величко Величков".

Стартът бе открит от главния секретар на МВР главен комисар Илия Илиев. На церемонията присъства и народният представител и заслужил майстор на спорта Нонка Матова, информираха от пресцернтъра на МВР.

В състезанието участват 12 отбора - на Академията на МВР, Центъра по бойна подготовка и спорт - София, Центъра за специализирана полицейска подготовка - Варна, Областните дирекции „Полиция" в Ловеч, Русе, София, Враца, Силистра, Монтана, Смолян.

Плевенските стрелци са седем - четирима мъже и три жени, а досега служителите на ОДП - Плевен са показали отлични резултати и точен мерник - спечелвали са златото на Балканиади и международни състезания, побеждавали са в републикански и регионални турнири.

Турнирът е на името на Величко Величков, записал името си в олимпийската ни история като носител на първия сребърен олимпийски медал.
Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.