Стабилно е състоянието на пострадалите при вчерашната катастрофа край Царево, при която челно се удариха две коли на жандармерията, а четирима служители на реда бяха настанени в бургаската областна болница с различни наранявания. Те са без опасност за живота, съобщи говорителят на лечебното заведение Юлия Андреева, цитирана от БНР.

В разследването на инцидента се работи по всички възможни версии, включително човешка грешка и технически проблем в един от автомобилите, информираоще националното радио, позовавайки се на районния прокурор на Бургас Мария Маркова. По думите ѝ, докато не бъдат разпитани свидетелите и не бъдат изготвени експертизи, не може да се каже дори с каква скорост са се движили превозните средства по време на инцидента.

Пиян полицай катастрофира край Кюстендил

Пиян полицай катастрофира край Кюстендил

Шофирал е с над 2 промила алкохол

"Резултатите от кръвните проби, които са взети от пострадалите за наличие на алкохол или наркотици, няма как да бъдат ясни на този етап, защото тези експертизи се назначават от Научно изследователски институт по криминалистика и криминология (НИКК)", каза още прокурор Маркова. Резултатите трябва да бъдат готови до 2 седмици.

Според bTV най-вероятната причина за катастрофата е заспиване от страна на единия шофьор. Това станало ясно от показанията му пред разследващите. Той заявил, че бил преуморен след работа, тъй като се връщал с колегата си след нощта смяна. Жандармеристите в другата кола пък трябвало да застъпят на дежурство.