Ресторантьорите са си свършили работата, служителите им са ваксинирани, имат зелен сертификат и ще останат да работят след 22 часа. Ако ще борим пандемията така, с такива ограничителни мерки, ние не сме съгласи. Това заяви Ричард Алибегов пред БНТ.

По думите му въпреки че ресторантьорският бранш е най-ваксинираният бранш, той е най-ограничен от пандемия. Единственото, което те искат е да работят - "спазили сме зелен сертификат и ваксинация". Ние сме сигурни в правото си и сме сигурни това, което изисква законът от нас, каза Алибегов.

Ресторантьорите ще се противопоставят на заповедта на здравното министерство, защото касае и ограничава само тях.

Учениците от 5 до 11 клас и в София област минават онлайн

Учениците от 5 до 11 клас и в София област минават онлайн

Областният щаб въведе нови мерки

Припомняме, от днес влизат в сила нови мерки и на територията на София област след повишаването на разпространението на коронавируса. В редица области на страната дори бяха въведени ограничения още преди няколко дни, които включват и вечерен час за непълнолетни и деца.

От днес заведенията в София и областта трябва да въведат ограничения за заетост до 50% и да затворят в 22 часа.

9916 са новите случаи на COVID-19 у нас

9916 са новите случаи на COVID-19 у нас

26,4% са положителните проби

Междувременно от Сдружението на заведенията в Стара Загора обявиха, че организират протест днес, 27.01.2022 г. от 16:00 ч. пред Областна администрация. Те настояват да отпадне намаленото работно време до 22:00 часа, както и ограничението за работа при да 50% капацитет. Повече от 30 заведения са заявили, че ще се включат в протеста, а ще бъдат подкрепени и от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Стара Загора.

Според сдружението мерките в Стара Загора са наложени, въпреки че няма голям брой заболели в областта и заетите ковид легла в болниците не са много. Също така посочват, че в Плевен и други градове при много повече положителни тестове и запълнен капацитет на ковид отделенията няма такива ограничения.

Като символ на убийството на този бизнес и очаквани фалити протестиращите ще носят черен ковчег. Те се надяват областният управител да отмени тези безумни мерки, в обратен случай предупреждават, че ще преминат към постоянни протестни действия, а и няма да изпълняват заповедта.

От заведенията в Стара Загора са изпратили отворено писмо до областния управител с искане за среща.