Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и областният управител на Варна Петър Кандиларов ще открият Център за административни услуги, информация и обучение, който се намира на ул. "Съборна" №15 във Варна.

На откриването министър Василев ще предостави на Центъра 10 компютъра, които да спомогнат за ефективната работа при предоставянето на услуги на гражданите.

Преди това министър Василев ще се срещне в сградата на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" с учениците от гимназията, които представиха успешно страната ни на Международното математическо състезание в Китай тази година, като спечелиха 3 медала.

По-късно в заседателната зала на Аерогара "Варна" министър Василев ще връчи удостоверението за предоставяне на 5 компютърни конфигурации на ГКПП - Аерогара "Варна". По време на посещението си на летището министърът ще разгледа новоизградените временни терминали.

Министър Василев ще посети кметствата Кипра, Падина и Ягнило, за да предостави компютърна техника на администрацията там, съобщи правителствената информационна служба.