От 17 часа днес до 29 април трафикът в участъка между 20-и и 21-и км на АМ "Тракия" (в близост до изхода за Вакарел при км 23,4) ще преминава двупосочно в платното за София. Причината е ремонт на селскостопанския подлез на автомагистралата в посока Бургас, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В участъка за посочения период се въвежда ограничение на скоростта до 50 км/ч.

В часовете с интензивен трафик през почивните дни тежкотоварните автомобили над 12 т временно ще се пренасочват по обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. пътуващите към Пловдив камиони ще се отбиват при 5-ти км на АМ "Тракия" по пътната връзка с първокласния път между София и Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" - при 23-ти км на АМ "Тракия". В неделя ограничението ще е в сила от 8 ч. до 14 ч., като ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка от магистрала "Тракия" и по указание на "Пътна полиция" може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и с две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км на автомагистралата ще се извършва от "Автомагистрали" ЕАД и струва 792 хил. лв. Дейностите са възложени след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки през миналата година. Мостовото съоръжение е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. Нарушена е хидроизолацията на пътната плоча в участъка от платното към Бургас, а по настилката и при фугите са се образували пукнатини. С основния ремонт на подлеза се цели да се подобри експлоатационното му състояние и да се гарантира безопасното преминаване на превозните средства. Очаква се ремонтните дейности да продължат 120 дни - до месец юни.

От пътната агенция обясняват, че ремонтът е необходим и наложителен. От АПИ призовават шофьорите да карат внимателно и да съблюдават стриктно пътната сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

Ограничения по АМ "Тракия" заради ремонт на моста над р. Айтоска

Ограничения по АМ "Тракия" заради ремонт на моста над р. Айтоска

Трафикът ще преминава двупосочно в платното за София