Четирима души загинаха при верижна катастрофа на стария път Варна - Девня, информират от Областната дирекция на МВР в града.

Трагичният инцидент е от тази сутрин на около 300 метра преди разклона за Повеляново. Пострадали са други трима души, които са настанени в болница. 

В пътнотранспортното произшествие са участвали два леки и един товарен автомобил.

По информация на началникът на "Пътна полиция"- Варна сигнал за инцидента е подаден около 8 ч. Автомобил марка "Мазда" се е отклонил от пътя си и е навлязъл в насрещното движение, предизвиквайки катастрофата. Предотвратяването на ПТП-то е било невъзможно, вследствие на което се удрят товарният и лекият автомобил.

В опит да направи спасителна маневра водачът на товарния автомобил отклонява движението си в насрещната лента, когато настъпва втори удар с друг лек автомобил - "Дачия". Загинали на място са водачът на колата марка "Мазда" и шофьорът с двама пътници от втория лек автомобил.

По данни на свидетел скоростта на автомобилите е била в границата на позволеното за участъка.

От Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че движението при км 182 (след разклона за Повеляново)​ на път I-2 е временно ограничено. Трафикът се осъществява по обходен маршрут: АМ "Хемус" - п.в Девня - п.в. Слънчево.

По-късно Окръжна прокуратура - Варна обяви, че е започнала разследване във връзка с тежкото ПТП. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъдат назначени съдебно-медицински и авто-технически експертизи.

Работата по изясняване на детайлите около инцидента продължава под ръководството на прокуратурата.

Жена загина в катастрофа между лек автомобил и ученически автобус край Раднево

Жена загина в катастрофа между лек автомобил и ученически автобус край Раднево

Шофьорът на колата е пострадал, в автобуса в момента не е имало деца