През последните няколко месеца се работи върху облекчаване на трафика, като 600-метровата отсечка край Симитли ще облекчи трафика в посока София от Банско и от ГКПП "Кулата". Тя ще позволи лесно събиране на трафика от двете направления. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройстовото Виолета Коритарова от Симитли, заедно с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Йордан Вълчев, предаде БТА.

Коритарова е на посещение в община Симитли, за да провери изпълнението на инвестиционната програма за общински обекти, която финансира проекти на общината, съгласно Закона за държавния бюджет. Симитли има много подадени обекти, коментиран регионалният министър.

По думите на Вълчев 600-метровата отсечка трябва да е готова до неделя и трафикът в посока София на прибиращите се от Банско и от Гърция ще се облекчи.

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове

Движението по АМ "Хемус" беше променено, за да не се образуват задръствания

От своя страна Коритрова посочи, че проектът е със съкратени срокове, но сега е строителният сезон и всичко, което може да бъде изпълнено, трябва да бъде изпълнено, допълни тя.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов също заяви, че изграждането на новата отсечка ще предотврати образуването на задръствания в този участък.

На въпрос кога трябва да бъде завършен последният участък на АМ "Струма" председателят на АПИ обясни, че вече е започнал първият етап - проектирането, който е най-тежък и ще продължи една година. След това ще започне и строителството.

Също така в момента се работи по изграждането на трета лента в участъка на път Е-79 преди АМ "Струма" в посока София в района на Симитли, каза още Йордан Вълчев. По думите му това е начало на подготовката на продължение на последния участък от Лот 3.1 през Кресненското дефиле.

Министър Коритарова също инспектира и реконструкцията на парка в центъра на село Крупник, както и реконструкцията на спортно игрище в село Полена.

Към момента в Община Симитли се изпълняват 23 проекта по инвестиционната програма за общински обекти, които са на стойност 15 млн. лева, уточни Апостолов.

С над 3000 подписа сдружение настоява за удължаване на АМ Струма

С над 3000 подписа сдружение настоява за удължаване на АМ Струма

Има опасения от големи задръствания на стеснението преди разклона за Симитли и Банско