Задръствания и опашки се образуваха по магистралите и граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция, заради голямото прибиране след великденските празници, съобщи "Нова телевизия".

В района на Симитли в обедните часове се образува задръстване, а опашката в посока АМ "Струма" се е движела изключително бавно.

Движението по АМ "Хемус" беше променено, за да не се образуват задръствания. В тунел "Топли дол" бяха обособени две ленти в посока София и една за Варна. През "Правешки ханове" имаше две ленти в посока София и беше ограничено движението за Варна.

Задръстване се е образувало и на АМ "Тракия" в посока столицата. Движението между София и Пловдив в следобедните часове е било абсолютно блокирано. Движението край Ихтиман и към 19:00 часа е останало интензивно, като се е налагало колите да спират на моменти. Допълнително затруднения са създавали и аварирали коли и няколко леки катастрофи.

Опашка от леки и товарни автомобили се е образувала и на ГКПП Дунав мост, както и на всички гранични пунктове с Румъния. 

Снимка 663795