От"Витоша ски" са предприели всичко необходимо за реконструкцията на Княжевския и Драгалевския лифт. Това заявяват от дружеството в своя официална позиция.

Те подчертават, че са готови незабавно да започнат реконструкцията на съществуващите съоръжения, ако законът го позволи, като идеята е те да бъдат подменени с нови, модерни и безопасни съоръжения, а не да се реновират "архаичните" според тях такива.

Няма да се откажем да настояваме за модернизация и няма да се съгласим да правим компромис не само с качеството на услугата, но и със сигурността на хората които ще ги ползват, категорични са от "Витоша ски".

Те напомнят, че през февруари тази година са внесли предложение до главния архитект на София арх. Здравко Здравков за изработването на проект за реконструкцията на Княжевския лифт. Въпреки че преписката е била съгласувана от Дирекцията на ПП "Витоша", до момента по нея няма произнасяне.

Ще възстановим Княжевския и Драгалевския лифт, категорична Фандъкова

Ще възстановим Княжевския и Драгалевския лифт, категорична Фандъкова

Това щяло да се случи с или без съдействието на собствениците

Едва преди дни от дружеството са получили писмо от главния архитект за започване на процедура пред Изпълнителната агенция по горите.

По същия начин се процедирало и с Драгалевския лифт. През изминалата година от "Витоша ски" са отправили второ предложение по въпроса, на което обаче все още не е намерен начин за развитие.

Те посочват, че от година усилията им са насочени към проекта по реконструкция на Драгалевския лифт. Извършени са всички необходими проучвания и от дружеството са в контакт с най-големите световни производители на въжени линии Допелмайер и Лайтнер. Готовите алтернативи за реконструкция на съоръженията, внесени от "Витоша ски", ще бъдат качени и на сайта на дружеството.

Фандъкова иска техническа експертиза за възстановяването на Княжевския лифт

Фандъкова иска техническа експертиза за възстановяването на Княжевския лифт

Кметът напомня, че от години се водят съдебни дела с "Витоша ски"