Властите в Добрич призоваха гражданите да не излизат от домовете си без основателна причина, поради силния вятър. От общината помолиха собствениците да приберат от терасите си саксиите и другите неукрепени предмети и да държат затворени прозорците и вратите си, съобщи „Хоризонт".

Скоростта на вятъра във Варна достигна 19 метра в секунда. Пристанището е затворено. Летището работи нормално. Досега няма инциденти, предизвикани от силния вятър и дъжда, съобщи Купен Пашов, отговарящ за аварийно-спасителната дейност в община Варна. Паднало дърво по пътя за „Златни пясъци" е отстранено.

Североизточен вятър с пориви до 54 км в час духа в Сливен. Температурата на въздуха е 11 градуса, с тенденция към понижаване. Вали продължителен слаб дъжд.

Първият сняг е завалял в балкана над Котел около 9 часа сутринта, в условията на тихо време. На съвещание в областната администрация, посветено на подготовката за предстоящия зимен сезон и пътното поддържане, стана ясно, че всички компетентни институции са в режим на готовност за зимата.