Стотици съпричастни с родителите на убития на 4 юли Боби Райнов се събраха на протест пред НС тази вечер.

Припомняме, 24- годишният младеж бе убит при свада с роми в столичния квартал „Факултета".

Приятелите му обясниха, че целта на протеста е да се покаже какво наистина се е случило с Боби.

Галина Райнова, майка на убитото момче, разказа пред медиите, че синът й е отишъл да помогне на свой приятел, който е бил нападнат от незаконно настанили се в квартала роми.

По думите й когато Боби пристигнал на мястото на инцидента, там вече имало полицейски служители, които обаче останали безучастни в заформилото се меле между 50 роми и 4 - ма българи.

В крайна сметка Боби бил тежко ранен, а линейката пристигнала след цели 45 минути, когато момчето вече било издъхнало.

Майката на убития посочи, че виновни за случая са властите, които са позволили незаконното настаняване на ромските жители, както и полицаите, които не са реагирали адекватно.

Райнова помоли случилото да не бъде превръщано в технически проблем. Тя съобщи, че е говорила с представители на полицията, които са я уверили, че има задържан виновник и допълни, че са установени полицаите, които не са предотвратили инцидента.

Председателят на НС Цецка Цачева също дойде на митинга, за да изрази съболезнованията си. Тя увери присъстващите, че виновните ще бъдат наказани.

Междувременно, по-радикално настроени младежи се противопоставиха на твърдението, че циганите не са виновни. Тълпата подпали сборник със закони, засягащи дискриминацията. Чуха се и викове „Смърт за циганите".събралото се мнозинство затвори движението пред НС и поиска премиерът Бойко Борисов и силовият министър Цветан Цветанов да излязат при тях.

Братът на убития Боби припомни, че загиналото момче е било спортист и даже е играл футбол с премиера.

Протестиращите хвърлиха в краката на полицаите пари, напомняйки им че един куршум струва един лев и даже изстрелян във въздуха може да спаси живот.

За малко избухна конфликт между близките на Боби и младежи с качулки, които открито търсеха конфликт с полицаите. В крайна сметка напрежението бе овладяно и протестиращите се разотидоха.