Въпреки обещанието на ВиК-Търговище да осигури водоподаване за всички жители на Омуртаг за 31 декември, това не се случи, съобщава БНР.

Повечето хора са имали вода за около половин час, докато други само за 10 минути, посочват от Гражданското обединение "Вода за Омуртаг".

По тяхна информация положението се влошава с всеки изминал ден. Хората бедстват, а въпреки обещанието на ВиК-Търговище, в по-голямата част от града нямаше дори и налягане, заявяват от Гражданското обединение. Очакват от утре вниманието към проблема на Омуртаг да се засили отново и настояват за по-градивна комуникация с Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Припомняме, На 1 ноември МРРБ отпусна 1 325 150 лв. за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в Омуртаг. Целта е въвеждане на водопровода в експлоатация, за да се реши проблема с безводието на града.

Община Омуртаг обяви частично бедствено положение на 24 октомври след 2649 подписа, 3 месеца безводие и вода два пъти седмично по два часа.

Преведени са средствата за въвеждане в експлоатация на водопровода на Омуртаг

Преведени са средствата за въвеждане в експлоатация на водопровода на Омуртаг

На 31 декември ще бъде осигурено водоподаване за жителите на Омуртаг, увери ВиК Търговище