Днес във всички църкви във Враца беше извършен помен за загиналите при катастрофи хора по повод Световният ден за възпоменание на жертвите по пътищата.

МВР със спешни мерки заради катастрофите в Ловешко
Обновена

МВР със спешни мерки заради катастрофите в Ловешко

Днес е Световният ден за възпоменание на жертвите по пътищата

След края на неделната света литургия беше отслужен специален богослужебен чин, наречен "трисагиум". В него свещениците и вярващите се помолиха за починалите.

Бяха споменати имената на всичките 11 души, които загинаха при пътнотранспортни произшествия във врачанска област от началото на 2017 година до момента. Имената им бяха предоставени на Врачанска митрополия от Областната дирекция на МВР в града.

Припомняме,  в Храм-паметника "Св. Александър Невски" се състоя възпоменателна служба в памет на загиналите по пътищата по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните произшествия. 

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

В инцидента е загинала една жена

Преди литургията директорът на дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски и шефът на КАТ Бойко Рановски заявиха, че в района на област Ловеч, където за последните 2 дни станаха 3 тежки катастрофи, взели човешки животи, патрулното полицейско присъствие ще бъде удвоено.

От началото на годината до сега по пътищата у нас са загинали 556 души.