В петък, 7 декемврви, от 9.30 ч. до 13 ч. движението в тунел "Топли дол" на АМ "Хемус" ще е двупосочно в тръбата за Варна, съобщиха от АПИ.

Ограничено ще е преминаването в тръбата за София, поради техническо обследване на съоръжението. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно въведената временна организация за движение.

Утре до 17 ч. движението по първокласния път I-8 София-Калотина при Драгоман ще бъде двупосочно в лентата за Калотина. Ще се извършва сондаж в лентата за София, което е свързано с подготовката на бъдещата реконструкция на отсечката.

Поради затваряне за зимния период на общинския път през Ботевградски проход /Арабаконак/ до 30 март движението се пренасочва по републикански път III-1001 Горно Камарци - проход Витиня, припомнят от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.