От Столична община препоръчват на гражданите да използват метрото, буферните паркинги по метролиниите и наземния градски транспорт за придвижванията си в града. Причина за тази препоръка е затваряне на кръстовището на "Орлов мост" от протестиращи и затрудненото движение по бул. "Драган Цанков", "Алея Яворов", бул."Ситняково", "Шипченски проход", "Ген. Данаил Николаев", бул."Евлоги и Христо Георгиеви".

Кметът Йорданка Фандъкова разговаря със СДВР, така че полицията да помага за преминаване на линейките на Спешна помощ и колите на пожарната през кръстовището на "Орлов мост".

За транзитния трафик препоръчват да се използва Северната скоростна тангента.

Временно са променени маршрутите на част от линиите. 

Орлов мост остава блокиран, Царя също
Обновена

Орлов мост остава блокиран, Царя също

Протестът продължава

Към момента поради протести в центъра са затворени за движение: бул."Цариградско шосе" от "Алея Яворов" до Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" от ул. "Ген. Гурко" до ул. "Шипка", бул. "Цар Освободител" от бул. "Княз Александър Дондуков" до ул."Г.С. Раковски".

Автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 4, 5, 8 и 11 са отклонени както следва: - Автобусите от линии № 9 и 75 обръщат на Военна академия "Г.С.Раковски".

Автобусите от линии № 84, 184, 280, посока "Орлов мост" обръщат преди "Орлов мост" и обратно по маршрута си.

Автобусите от линии № 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Драган Цанков", бул. "Алея Яворов" и по маршрута двупосочно.

Автобусите от линия № 94 върти на ул. "Ген. Гурко" и обратно по маршрута.

Автобусите от линия № 213 в посока "Младост" е отклонен по бул. "Мадрид", бул."Ситняково" и по бул."Цариградско шосе" по маршрута си.

Тролебусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока Софийски университет "Св.Климент Охридски" обръщат преди "Орлов мост" и се движат по маршрута си.

Тролейбусите от линии № 5 посока "Младост" са отклонени до "Сточна гара" и се движат обратно по маршрута си до надлез "Надежда".