Безплатно лечение на дворни кучета, както и безплатно чипиране и кастрация предлагат от столичното дружество "Екоравновесие". След обезпаразитяване кучето се връща на стопанина, уточняват от дружеството.

Увеличава се осиновяването на изоставени кучета, стана ясно от отчета на директора на дружеството Веселин Асенов. 30-40 малки кученца са осиновени, каза той.

В приюта в Долни Богров има 30 свободни места. Засега процесът на изоставени кучета е овладян. Според Асенов целогодишно се изоставят малки кученца. Продължава изхвърлянето на кучета от други населени места на територията на столицата. Най-много кучета се изоставят в район Нови Искър.

Кастрирайте кучетата си, призова Екоравновесие столичани

Кастрирайте кучетата си, призова Екоравновесие столичани

528 улични кучета са заловени за месец август

Продължаваме работа в ромските махали, подчерта шефът на "Екоравновесие". 160 кучета доброволно са кастрирани в квартал "Факултета" и са върнати на стопаните. Приключил е първият етап от ремонта на приюта в Сеславци. Сменена е елекроинсталацията, базата е санирана. До септември той се надява да се завърши ремонта. Там ще се настаняват майки с малки кученца или изоставени малки кутрета. Приютът ще е за 70 кучета по план.

Мнозинството спаси "Екоравновесие" от одит

Мнозинството спаси "Екоравновесие" от одит

Социалистите поискаха НС да предложи на одитния орган

Осиновените кучета са основно от приюта в Долни Богров. От началото на годината са осиновени 70 кучета. 32 кучета са изоставени от стопаните директно на "Екоравновесие", като предприятието е поела грижата за тях. Основно са изоставени бойни породи кучета- питбули и ротвайлери. 10 питбула са настанени в приют.