Втори ден продължава блокадата главният път между Русе и Свиленград край "Брикел". Това съобщи председателят на организиращия протеста инициативен комитет "Обручище завинаги" Тенчо Кайряков, цитиран от БТА.

Протестиращите настояват да бъде оправен пътят Гълъбово-Обручище след неизпълненото обещание на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за основен ремонт на участък от 15,7 км от път III-5504 Мъдрец - Искрица - Медникарово - Обручище, който трябваше да започне през септември 2023 г.

По думите на Кайряков на място са дошли строителни машини, но за да бъде вдигната блокадата, трябва да бъде разписано разрешителното за предвидените дейности на изпълнителя на ремонта, който в момента стоварвал техника на добра воля, добави Кайряков.

Въпреки обещанията на властта пътят Гълъбово-Мъдрец още не е ремонтиран
Обновена

Въпреки обещанията на властта пътят Гълъбово-Мъдрец още не е ремонтиран

Жители на няколко села излизат на безсрочен протест

Вчера пред протестиращите председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев заяви, че до две седмици ще започне ремонтът на 15,7 км от третокласния път Мъдрец - Гълъбово. За основния ремонт на отсечката от бюджета са осигурени близо 20 млн. лева. Издаването на разрешението за строеж се подготвя и се очаква другата седмица да бъде публикувано в "Държавен вестник". След ремонтът може да започне законно, като изпълнителят е в готовност.

Припомняме, през последните годините хората от Гълъбово и Обручище протестираха многократно и получаваха обещания от няколко министри на регионалното развитие и благоустройството за ремонт на пътя.

Властта пак обеща ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец - наесен

Властта пак обеща ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец - наесен

Хората от населените места обаче остават недоволни