Бедствено е положението в Смолянско и в Карловско. Ураганният вятър отнесе покрива на болницата в Карлово и разкова новия покрив на училище "Христо Проданов", съобщи БНТ.

В обедните часове целия покрив на северното крило на болницата се откърти и падна върху линейка и паркирани автомобили.

"Покривът от тази страна разби горе неврологично отделение, манипулационните. Сестрите не могат да излязат. Горе е страшно течение", заяви д-р Христо Пелев - управител на МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово.

Вятърът остави без покрив и училище "Христо Проданов". Метални листове се стовариха пред входа, а децата останаха в сградата от съображения за сигурност.

Директорът на училището "Христо Проданов" Марияна Маринова обясни, че сутринта още при отваряне на училището са видели първо сирената, която неизвестно от къде се е появила в двора на училището. Покривът на стола целият е смъкнат от вятъра, каза Маринова.

Заради липса на ток учебните занятия в Клисура бяха прекратени. До късния следобед в Калофер, Слатина, Розино и Куртово аварийни екипи отстраняваха опасни аварии по мрежата.

185 населени места в Южна България са без ток

185 населени места в Южна България са без ток

Над 60 сигнала за паднали дървета и скъсани електропроводи са постъпили в МВР

Стойо Карагенски - зам.-кмет на Карлово обясни, че има прекъснати кабели и захранване. Това представлява опасност, преди малко замина екип и за село Кърнаре, тъй като по прекъснатия кабел тече ток.

Паднали клони и дървета все още задръстват улици и тротоари в много селища на община Карлово.