Утре пускат за движение четирите километра на третия лъч на метрото през "Овча купел", съобщава БНТ.

Изпълнителният директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев изтъкна, че това ще бъде много важен ден, защото това е един от кварталите на София, който е сравнително лошо транспортно обслужван.

По негови думи от центъра на София до "Монтевидео" ще се стига за около 11-12 минути. Очакванията са пътникопотокът в този участък да е около 45 000 души.

Строим още шест станции на метрото в София

Строим още шест станции на метрото в София

Обявeна е обществена поръчка за продължението на третия лъч

В сутрешния пик влаковете ще се движат на 4 минути, а в останалото време - на 5.

Братоев поясни, че в момента не се говори за разширение на столичното метро освен за завършването на третата линия. От нея вече са изградени първите два етапа. Третият и четвъртият етап са по булевард "Владимир Вазов" до квартал "Левски Г".

Шефът на "Метрополитен" изрази надежда, че втората част на годината ще започне строителството им. Става въпрос за 3 км с 3 метростанции, които ще свържат квартал с около 50 000 души. По думи на Братоев следващият етап, който трябва да започне в края на годината, е участъкът през "Гео Милев" - "Слатина" - зала "Арена Армеец" - "Техпарк" - "Цариградско шосе". Трасето ще обслужва територии с над 80 000 души население.

Той заяви, че новият участък струва 101 милиона евро.

Борисов: Някой като заговори за корупция - показвам му метрото

Борисов: Някой като заговори за корупция - показвам му метрото

Премиерът горд с най-красивото и евтино метро в Европа