Движението по виадукта при 16-ти километър на АМ „Тракия“ временно ще се осъществява двупосочно в платното за София. Причината е ремонт на фуги на съоръжението в платното за Бургас, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Ограничението ще е в сила от утре, 3 октомври, до 28 октомври.

От Пътната агенция припомнят, че фугите в платното за София при 16-ти км бяха подменени през септември тази година.

При 20-ти км също продължават строително-монтажните дейности. Там движението се извършва двупосочно в платното за Бургас. Със средства от бюджета на АПИ се извършват ремонтите на двете съоръжения, отбелязват още от агенцията. На около 1,48 млн. лева възлиза инвестицията.

За да се повиши безопасността и да се улесни трафикът в края на работната седмица и през почивните дни, от Агенция „Пътна инфраструктура” са решили да има реверсивно движение в посока София. Така от 14.00 ч. в петък до 10.00 ч. в неделя ще има две ленти за движение в посока Бургас и една за София. От 10.00 часа в неделя до 10.00 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една за Бургас.

От Пътната агенция призовават шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, както и да спазват пътната сигнализация.

Пътуващите могат да получават актуална информация за пътната обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA и от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg. Информация може да се получи и денонощно на тел. 0700 130 20 в АПИ.