За пореден път пренареждат жълтите павета в центъра на София, съобщава БНТ.

Част от емблематичната настилка се пренарежда заради неравности по пътя. Ремонтните дейности затрудняват движението по бул. "Цар Освободител".

Ремонтът се случва в близост до кръстовището между бул. "Цар Освободител" и ул. "6-ти Септември".

Пренареждат се паветата по двете северни пътни ленти с посока на движение от центъра към ж.к. "Люлин". Очаква се ремонтните дейности да приключат до няколко дни.

Припомняме, на 7 март стана ясно, че жълтите павета отново са се разместили. От Столична община установиха огъване на профилите, частично пропадане и разместване на емблематичната настилка в зоната около сградата на Народното събрание, където паветата вече два пъти бяха пренареждани. Четири месеца след възстановяване на автомобилния трафик по булеварда са се проявили деформации, концентрирани в участъците на Т-образните профили по бул. "Цар Освободител".

През ноември миналата година също бе констатирано, че настилката пропада и се отварят фуги. Макар и при втория ремонт на жълтите павета да бе използвана нова технология, тя отново не сработи. Паветата бяха сортирани предварително, а през десет метра се слагаха метални винкели. Дефектите обаче бързо се проявиха.

Пак наместват разместилите се жълти павета

Пак наместват разместилите се жълти павета

Снощи започна поредното пренареждане на емблематичната настилка