Природните стихии не могат да се предвиждат. Трябва да бъдем по-смирени към тези природни явления. Ние сме направили максималното.

Това заяви заместник-кметът на София Минко Герджиков по повод снежната ситуация в столицата. Той подчерта, че много хора самонадеяно са излезли тази сутрин с коли, без да имат достатъчно опит и че много от шофьорите не са сменили летните гуми на колите си.

Заместник-кметът Мария Бояджийска отказаха да дадат оценка на фирмите, ангажирани със снегопочистването.
Шефът на Инспектората Веска Георгиева е категорична, че сред тях отличници няма.

За положените усилия заслужаваме добра оценка, за резултата - не се знае", каза Минко Герджиков.

От общината казаха, че по всички трасета на Градския транспорт има движение. Само в село Клисура в район Банкя не може да се влезе.

Оперативният щаб към Общината работи непрекъснато, за да се преодолеят затрудненията. 61 машини са работили под Витошката яка, обработват се южната дъга и двата пътя към Витоша, съобщиха още местните власти.
Няма как на всеки квадратен метър при такъв обилен снеговалеж да има обработваща машина, изтъкна още шефът на Инспектората.

За лошо свършената работа при предишния снеговалеж всичките 9 фирми ще бъдат санкционирани с различен процент, но средно 50% няма да бъде платено. По думите на Бояджийска става въпрос за общо 3 милиона лева, от които 1.5 милиона няма да бъдат платени.