Неблагоприятни са пътните условия в някои райони на страната.
Обилните снеговалежи наложиха ограничения на някои от пътните участъци в страната.

Движението на автомобилите се осъществява при зимни условия.

Първият сняг заваля в София, Пазарджик, Видин, Монтана, Дупница, Разлог и Кюстендил.

Снежната покривка все още достига до 1-2 см. Пътните служби опесъчават пътя в района на Гюешево и местността Стражата.

Пътищата в по-голямата част от страната са мокри и ако температурите достигнат минусови стойности, възможно е да се образуват заледявания.

От АПИ съветват шофьорите да бъдат особено внимателни и да се съобразяват с пътните условия, да карат с включени светлини и задължително автомобилите да са със зимни гуми. Пътната агенция предупреждава водачите на МПС, че на места задължително трябва да използват вериги.

Водачите на МПС стриктно трябва да спазват указанията на служителите на пътните управления и на пътна полиция.

Общо 247 броя техника - снегорини и автомобили за извозване на сняг, са в готовност да посрещнат първия сняг в столицата. Това сочи справки на Столичния инспекторат след направена проверка на фирмите-оператори, съобщиха от Столичната община.

Проверката е направена по заповед на и.д. кмета на София Минко Герджиков. Фирмите са закупили общо 1150 куб.м. пясъко-солни смески, 7782 т. натриев хлорид и 830 куб.м. пясък. В справката са отразени техниката и реагентите, които са били в наличност към деня на проверката от комисията.

Поради опасност от заледяване на прохода Троян - Кърнаре пътният участък се обработва с пясък.
На прохода има силен вятър и снегонавявания. Опорните пунктове са в готовност да продължат работата, както и да увеличат броя на машините. Няма въведени ограничения на движението на МПС.

Сняг вали и в района на Пампорово. Опесъчава се участъкът Проглед - Стойките, обработва се със сол и луга и пътя  Рожен -  Чепеларе.

Дежурните екипи на ОПУ - Смолян са в готовност да продължат работата, както и да увеличат броя на машините.

Те разполагат с нужните количества пясък, сол, луга и инертни материали.
Въведено е ограничение в движението на МПС през проходите Превала, Рожен и Пампорово на територията на ОПУ -  Смолян.

Въведено е и ограничение в движението за товарни автомобили на пътя Пещера - Доспат. Ограничение в движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета има и на пътя Пещера - Доспат."

Проходът "Предела" е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Останалите товарни автомобили преминават прохода с вериги - съобщават от "Пътна полиция" и ОДМВР-Благоевград.

За леките автомобили засега няма въведени допълнителни изисквания, но пътните полицаи припомнят водачите да шофират със зимни гуми.