12 души са задържани до момента по време на днешната полицейска спецакция във Варна и село Синдел. В операцията участват екипи на жандармерията, "Криминална полиция", "Охранителна полиция", "Пътна полиция", Четвърто РУ и "Специализирани полицейски сили".

Също така са изградени временни КПП-та, на които се проверяват водачи и техните автомобили. Акцията се провежда съвместно със служители на "Енерго - Про" и Държавно горско стопанство - Варна.

При старта на инспекцията полицейските служители отриват огнестрелно оръжие без серийни номера, с преправена дръжка и скъсена цев. Намерени са и множество боеприпаси.

Кокаин е открит и иззет при проверка в бар, намиращ се в близост до училище във Варна. По време на операцията в автомобил пък са намерени марихуана и амфетамин, разпределени в найлонови пликчета.

Четирима мъже, извършвали битови кражби, са задържани, а други двама са в ареста за шофиране без издадено свидетелство за управление на МПС.

Двама са задържани за притежание на наркотични вещества, а шест са хванати за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Също така е задържан и микробус с незаконно придобит дървен материал.

По време на операцията са проверени 936 души и 681 автомобила.

През последните месец и половина в село Синдел са неутрализирани две групи, извършители на крупни кражби на пари и вещи от частни домове.

Припомняме, тези дни се проведоха акции срещу битовата престъпност в редица области и градове, от които Бургас, Велико Търново, Горна Оряховица, София и Габрово. Има и задържани.

Шестима са задържани след акция в област Габрово

Шестима са задържани след акция в област Габрово

Разкрити са 9 престъпления