Пътнически влак се е запалил край Плевен. Проблемът е възникнал в локомотива на композицията на няколко километра след гара Пордим, съобщи bTV, позовавайки се на твърдения на свои зрители.

Влакът спрял в полето между двете гари, а пътниците били евакуирани от вагоните.

По информация на БДЖ бързият влак от Варна за София престоява в участъка между гарите Пордим и Плевен поради задимяване, предизвикан от кабели в машинното отделение на локомотива. Машинистите са използвали два пожарогасителя и са подали сигнал на тел. 112. На място са екипи пожарната.

В композицията пътуват около 100 души са евакуирани от съображения за сигурност. Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак до гара Плевен, откъдето пътуващите за София ще се придвижат с международния бърз влак № 463 от Русе за София.

Нова версия за пожара в бързия влак София - Варна

Нова версия за пожара в бързия влак София - Варна

Двата вагона са изгорели в рамките на 20 минути

Движението на другите влакове в този участък не е засегнато. При инцидента не е имало опасност за пътниците и персонала във влака, уверяват от БДЖ.

Припомняме, че на 29 декември жена загина, след като я блъсна влак на железопътен прелез в София. Три дни по-рано пък влак дерайлира на Централна гара в столицата. В края на ноември беше спряно движението на влаковете между гарите Клисура - Христо Даново, след като преминаващият в участъка пътнически влак по направление София - Бургас се ударил в паднала скална маса и дерайлира локомотивът с една талига от композицията. На 3 ноември пък се запали влакът София - Варна, а машинист пострада при опит да откачи локомотива от вагоните. През септември горя пожар и във вагон на пътнически влак на гарата в Монтана. Пострадали нямаше, тъй като в момента на инцидента във влака не е имало хора.

Влак блъсна и уби човек край Казанлък

Влак блъсна и уби човек край Казанлък

Не са ясни причините, довели до фаталния случай