Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 38-годишен мъж с инициали С.С., който е хванат на 19 юни 2023 г. в Карлово да превозва нелегални мигранти. Мъжът е имал и съучастник, който не е установен.

Каналджията е обвинен за това, че в съучастие като извършител с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали чужденци да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Престъплението е квалифицирано по чл. 281 ал.2 т. 1, т.4 и т.5 вр. ал. 1 вр. чл.20 ал.2, ал.3 и ал.4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение.

Двамата каналджии за превозвали с товарен микробус "Пежо Боксер" 26 мъже от Афганистан, сред които е имало 13-годишен младеж. Около около 9 ч. сутринта вчера бусът е бил спрян от полицейски патрул за проверка. Той е бил шофиран от задържания. В превозното средство са открити афганистанците, които нямали документи за самоличност. Установено е, че шофьорът няма книжка, а управляваният от него микробус е бил дерегистриран.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районната прокуратура в Пловдив да внесе в съда Карлово искане да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Заловиха дрогиран шофьор, превозвал мигранти край Клисура

Заловиха дрогиран шофьор, превозвал мигранти край Клисура

Случаят е от тази нощ