Варненските общински съветници не потвърдиха решението си от декември за преименуване с български имена на 215 местности с турски и арабски имена. Предложението трябваше да получи поне 26 гласа, за да бъде прието, но "за" гласуваха само 22-ма, 9-има бяха „против", 7 - „въздържали се".

"Против" гласува цялата група на БСП, която предишния път не беше в залата. От нея сега отсъстваха съветниците от „Нашия град", които през декември бяха „за", съобщи Дарик.

Вносителят на предложението Костадин Костадинов коментира, че явно областният управител е постигнал целта си. „ДПС отново ни сложиха по гръб. Истината е, че нашата страна не е суверенна и една турска етническа партия за пореден път ни слага по гръб. В крайна сметка не сме забравили кой управлява страната", каза той. По думите му час преди гласуването негови колеги са били подложени на натиск да гласуват „против".

Костадинов обясни, че не се е отказал от идеята и при следващо гласуване ще се постарае да убеди колегите си. Той смята, че предишния път решението е минало, защото съветниците са били изненадани и не е имало време да се организира гласуването. „Ако решението пак бъде прието, областният управител пак го върне и отново ще започнат да се въртят телефони", добави Костадинов.

Припомняме, преди десетина дни напрежението във Варна се покачи, като недоволни от областния управител Иван Великов протестираха срещу него, защото той обжалва решението на Общинския съвет от декември за преименуването на местностите край Варна.