Тази сутрин започна дългоочакваният ремонт на разрушения път към девинското село Триград, съобщава БНР. Пътят бе разрушен от наводнение през декември миналата година.

В продължение на пет месеца хората от Триград и още три населени места бяха принудени да рискуват живота си като преминават през разрушените участъци въпреки забранителни знаци за преминаване.

Жителите на  с. Триград на протест, въпреки отпуснатите средства за ремонт

Жителите на с. Триград на протест, въпреки отпуснатите средства за ремонт

Вече втори месец отсечката към Триград е блокирана

Кметът на община Девин Здравко Иванов заяви, че няма забавяне по възлагането на обществена поръчка за ремонтните дейности. "Просто административната процедура, по която се движеше проектът, е доста тромава и с много усилия положени от общинската администрация така и със съдействие от страна на държавата, това е максимално краткият срок, в който можехме да се справим, за да спазим буквата на закона, за да може да тръгне строителството", каза още кметът.

Средства за ремонтната дейност ще бъдат осигурени от междуведомствената комисия и община Девин.

По отношение на цялостен ремонт на пътя, това е нещо хубаво, положително, необходимо за местното население, но е свързано с много разходи като отново стъпка по стъпка трябва да се случат нещата, допълни кметът Иванов.

Триград получава над 5 млн. лв. да си възстанови пътя

Триград получава над 5 млн. лв. да си възстанови пътя

С решение на Междуведомствената комисия